Over mij

Joke Houwers:

  • Geboren in 1962
  • Getrouwd met Bertie
  • 3 Kinderen
  • Woon in een boerderij en hou van het buiten leven

Sinds 2008 ben ik werkzaam als geregistreerd therapeut en begeleid kinderen en volwassenen.
Mijn specialisatie bestaat uit Bachbloesem-therapie met de nieuwe therapieën volgens het principe van Dietmar Krämer en de methode Presentchild® van Janita Venema. Daarnaast werk ik met veel plezier samen met mijn man Bertie, hij is zeer bedreven in het opsporen en meten van Straling en het herstellen van de balans bij mens, dier en plant. In mijn werk combineer ik de kennis van al deze therapieën en werkwijzen.

Bij de intake of het eerste contact met de cliënt wordt in overleg gekozen welke methode en/of behandeling het best van toepassing is bij de genoemde klachten. Dit kunnen problemen zijn van acute aard als ook chronische klachten.

Uit ervaring weet ik hoe rot het voelt als het “thuis niet pluis” is. Je gaat je afvragen “waar ligt het aan?” Die vraag is snel gesteld maar het antwoord zit vaak verborgen achter blinde vlekken. Meestal is er met symptoombestrijding wel een oplossing echter soms maar tijdelijk.

Mede door de laatste tien jaren heb ik ervaren dat veel klachten dicht bij huis liggen. Daar is men zich niet altijd, of maar voor een deel, bewust van. Of het nu gaat om kinderen of volwassenen dat maakt niet zoveel uit. Natuurlijk kan bij een kind school een grote rol spelen en bij een volwassene zijn werk maar de basis ligt thuis. Als het daar goed gaat kun je weer energie opbouwen, tot rust komen, groeien en verder ontwikkelen of juist spelen en/of andere leuke dingen doen. Maar wat als het “thuis niet pluis” is? Waar kun je dan tot rust komen?

De klachten kunnen zich manifesteren op lichamelijk of psychisch niveau of beide één ding is zeker ze belemmeren je, levensplezier, groei en ontwikkeling. Anders gezegd kunnen de klachten je helpen actie te ondernemen om wat te veranderen en verbeteren.

In mijn leven ben ik dat ook tegen gekomen en zocht in eerste instantie hulp bij reguliere geneeswijzen en symptoombestrijding. Dat hielp maar niet van lange duur. De klachten kwamen terug en breiden zich uit. Ook bij één van mijn kinderen deden zich al van peuter af aan problemen voor. Het reageerde op veel dingen overgevoelig en het koste veel energie om gewoon kind te zijn. Dat zag ik terug in het gedrag en de ontwikkeling. In die tijd riep ik hulp in bij de huisarts en deze stuurde me door naar een orthopedagoog voor onderzoek en advies in de opvoeding. Ondanks de goede tips werd de kwakkelige gezondheid van mijn kind echter niet veel anders en als moeder wist ik intuïtief dat het beter moest kunnen dan op dat moment het geval was.

We zochten contact met een natuurgeneeskundig therapeut. Deze vrouw gaf ons veel inzichten in de belevingswereld van ons kind echter ook in het leven van onszelf als ouders.

We werden mede geconfronteerd met ons eigen gezondheid en leefwereld van dat moment en de verantwoordelijkheid hiervoor. Onze vage klachten hadden een relatie met die van ons kind, daar waren we ons echter maar voor een deel van bewust.

Ik kreeg van die therapeute een boek mee naar huis over hooggevoeligheid, geschreven door een docent psychologie/psychotherapie dr. Elaine N. Aron. Deze mevrouw, zelf een HSP, combineerde wetenschappelijk onderzoek met haar ervaringen als therapeut en schreef een toegankelijk boek voor HSP’s en voor mensen in hun omgeving, familie, geliefden en werkgevers. Het boek bevat praktijkvoorbeelden, tips en adviezen, hoe om te gaan met hooggevoeligheid. Al lezend raakte de inhoud me en kwam ik tot het inzicht dat mijn eigen zenuwstelsel ook behoorlijk sensitief is. Dit boek heeft er aan bijgedragen dat ik mijn naasten en mezelf beter ging begrijpen en mijn wens om zelf als therapeut te gaan werken werd flink geactiveerd.

Toch bleven er nog gezondheidsklachten bestaan in ons gezin. Ergens rond 2004 kwamen we erachter dat veel problemen afkomstig waren van storende energievelden door o.a.wateraders bij ons thuis. Dit verklaarde ook de gewrichtsproblemen en spierpijnen die mijzelf regelmatig op non-actief zetten. Het kwam zelfs zover dat ik acuut opgenomen werd in het ziekenhuis met dikke ontstoken gewrichten en helse pijnen. De doktoren dachten aan acute reuma maar in het bloed kon het niet aangetoond worden. Weer was er diezelfde voetreflextherapeut die zei; “Je moet eens onderzoek thuis laten doen want je bent zwaar geopatisch belast”. Ik wist toen niet wat dit betekende maar het had te maken met bodeminvloeden volgens haar.

Hier op volgend hebben we onderzoek laten doen naar de bodeminvloeden en huis en erf laten ontstoren. Dit had tot gevolg dat er ontspanning kwam en gaandeweg ging de gezondheid van ons als gezin vooruit en bleven de klachten weg en kregen we weer energie.

Al deze bovenstaande ervaringen hebben mij en mijn man een nieuwe richting en werk gegeven, een nieuw bewust leven, waarbij we niet alleen door ervaringen maar ook via verschillende opleidingen onze kennis vergroot hebben. Mijn man heeft zich gespecialiseerd in wichelroedelopen, het opsporen en herstellen van verstoorde energie bij mens, dier en plant. Zelf ben ik me meer gaan toeleggen op het begeleiden van kinderen en volwassenen met lichamelijke en of psychische klachten van onbekende afkomst. Dit doe ik via verschillende methodes te weten; Bach bloesem-therapie volgens Dietmar Krämer en de PresentChild® methode volgens Janita Venema. Beide methodes kunnen bijdragen aan een oplossing vanuit de kern voor kinderen en hun ouders. Samen dragen we graag bij aan een evenwichtige balans in jezelf en je omgeving.


Zie ook: praktijk Joke Zie ook: dit doe ik