Dit doe ik

Bachbloesemtherapie

Er is meer dan alleen het zichtbare wat invloed heeft op een levend wezen.

Het kan zijn dat u gevoelig bent voor straling en de (gezondheids)problemen mede hierdoor ontstaan. In het behandelplan neem ik dit mee omdat ik vind dat een evenwichtige balans thuis de basis vormt voor een vertrouwde en veilige omgeving.

Bach bloesem-therapie is een natuurgeneeswijze en heeft effect op de gemoedstoestanden bij de mens, dier en plant. Ik werk volgens het principe van Dietmar Krämer. Hij heeft de methode uitgewerkt waarin je laagje voor laagje het probleem afschilt tot je bij de kern uit komt.

Ik kijk welke remedies als eerste ingezet kunnen worden en welke pas in een later stadium aan de beurt zijn. Sommige klachten kunnen heel snel verbeteren, anderen bestaan al langer en hebben daardoor langer nodig om op te lossen. Deze therapie geeft de volgende mogelijkheden;

  • Meer ontspannen leven, zowel fysiek als psychisch;
  • Meer energie;
  • Meer inzicht in ziek zijn;
  • Meer actie in het zelfgenezend vermogen;
  • Meer groei en ontwikkeling;
  • Meer blijdschap.

Een intake duurt één tot anderhalf uur, vervolgconsulten ongeveer één uur.

Kindertolk

Als het “thuis niet pluis is” kan dat vele oorzaken hebben. Je vraagt je af waar het door komt en/of je er wat aan kunt doen. Soms blijf je met vage klachten en vragen rondlopen en zoek je hulp. Als een kind het moeilijk heeft of zich onaangenaam gedraagt of vaak ziek is, dan is dat een bron van zorg. Toch kan juist dit kind positieve ontwikkelingen brengen in het gezin of zelfs in de groep of klas.

Kinderen maken via gedrag, spel, (leer)ontwikkeling en of klachten duidelijk dat er wat aan de hand is. Vaak hebben die klachten een relatie met de ouders of opvoeders en weten de kinderen onbewust wat er nodig is op dit moment in het leven van de ouder of opvoeder.

Kinderen helpen ons daarbij om er ook zelf beter aan te worden. Om erachter te komen welke boodschap jouw kind heeft voor jou kun je een Kindertolk inschakelen. Dat raakt een snaar van binnen en geeft inzicht , motiveert en brengt blijvende verandering in de situatie. Een Kindertolk is getraind om de signalen zo te vertalen dat jij die kunt voelen en aannemen. Het bijzondere is dat de stappen die ouders daardoor nemen in hun eigen leven direct positief doorwerken, op de problemen van het kind(eren), in het gezin.

Een intake duurt ongeveer één uur, een teruggeefgesprek duurt ongeveer anderhalf uur en een vervolggesprek ook ongeveer één uur.


Zie ook: over mij