Straling vanuit de mens

De mens straalt, zowel zichtbaar als onzichtbaar.

Soms hoor je het mensen zeggen ‘zij is nu echt een stralende persoonlijkheid’ of men vind dat je ‘straalt’ als je zwanger bent, of zelfs ‘hij heeft een negatieve energie’. Kortom, de mens zijn uitstraling is zichtbaar en waarneembaar. Wellicht heeft u dit zelf ook wel eens vernomen wanneer u zich dicht bij iemand bevond. U kreeg bij deze persoon een prettig of juist onprettig gevoel. Deze waarneming is te vertalen naar straling vanuit en rondom de mens.

Net zoals er om de aarde een aardmagnetisch veld aanwezig is, is dat bij de mens niet anders. We noemen dit vaak wel anders, zoals een energieveld of aura. Dit energieveld van de mens hoort goed in balans te zijn. De energie moet goed kunnen stromen in en om de mens, en ook spanningen weer af kunnen voeren naar het aardmagnetisch veld van de aarde. Wij noemen dat ‘goed kunnen aarden’.
Goed kunnen ‘aarden’ is een term die inmiddels binnen veel werkvelden wordt toegepast, onder andere de geestelijke gezondheidszorg. Er wordt mee bedoeld dat men met beide benen op de grond staat. Dat de persoon zich zelfverzekerd, sterk, gezond en in balans voelt.

Bij een mogelijke verstoring of geen goede samenwerking tussen deze velden, ontstaan er voor de mens onaangename klachten en ziektes. De oorzaak van zo’n mogelijke verstoring kan verschillend van aard zijn. Er kan negatieve straling zijn van bijvoorbeeld wateraders of electro smog (zie de pagina over straling). Maar ook kun je verstoringen krijgen door emotionele gebeurtenissen.

Al deze oorzaken samen kunnen elkaar versterken, en een mens uit balans brengen.


Zie ook: straling vanuit de aarde