Over Bertie

Mijn naam is Bertie Houwers, ben geboren in 1960. Ik ben getrouwd met Joke en we hebben 3 kinderen. We wonen in Winterswijk, waar wij ook een praktijk voor natuurgeneeswijzen hebben. Tot april 2011 was ik actief melkveehouder op mijn bedrijf. Ik heb de bewuste keuze gemaakt om te stoppen met de melkveehouderij en door te gaan met de werkzaamheden op het gebied van straling.

Vanaf 2014 werk ik volledig zelfstandig onder eigen bedrijfsnaam Nieuw Bewust met een heldere en bredere kijk op alle vormen van straling en het oplossen daarvan, mijn werkgebied is Nederland, tevens omringende landen zoals Duitsland, Denemarken, België en daar buiten.

De naam Nieuw Bewust is ontstaan naar aanleiding van een aantal gebeurtenissen die in mijn leven belangrijk zijn geweest. Het zijn gebeurtenissen, gedachten, gevoelens en herinneringen die mij bewust maakten van het leven dat ik leidde. Tevens zag ik in de mensen om mij heen veel gebeuren, zowel ups als downs. Voor het mensenleven gebruik ik de metafoor van een puzzel. Sommige mensen haalden puzzelstukjes door elkaar, anderen raakten ze kwijt en de volgende wist ze precies op de juiste plek te leggen. Ik begon door het gegeven van de tijd inzicht te krijgen in hoe de puzzel goed gelegd kan worden. Dit als basis voor een goed fundament/goede gezondheid.

Tijdens het werken op de boerderij kreeg ik steeds meer inzichten. De dieren en de natuur lieten mij zien wat goed was, of juist niet goed en hoe ik dit kon gaan veranderen. Mijn gevoel werkte hieraan mee, iets wat ik schijnbaar altijd verstopt had. Het was voor mij een bijzondere gewaarwording, ik had dit lang verborgen. Ondanks dat deze gevoelens nieuw voor mij waren durfde ik hier volledig op te vertrouwen.

Gedurende mijn hele leven ben ik geïnteresseerd geweest in de natuur, de mens, de dieren, de planten en hun gezondheid. Hierin heb ik altijd gezocht naar een combinatie van dit alles zodat er een evenwichtige balans ontstond. Hiervan kreeg ik weer energie en het deed mij beseffen dat er veel meer is dan dat wij met onze ogen kunnen zien en met onze handen kunnen aanraken. De wereld ging voor mij open toen ik erachter kwam dat alles bestaat uit energie. Energie is trilling en trilling is er in vele vormen.
Licht gaat in golven, geluid is trilling, ons lichaam trilt op elke hartslag. Elke levende cel heeft een elektromagnetisch energieveld dat trilt. Zo heeft ook onze planeet een regelmatige resonantie. Wat leeft trilt en wat trilt leeft.

Bertie Houwers

Als kind al hanteerde ik de wichelroede. Het was toen meer een spelletje, maar ik wist niet dat het zo’n impact in mijn leven zou hebben.
Nu gebruik ik de wichelroede als meetinstrument om de verschillende vormen van energie in kaart te brengen. Wat ik vroeger ook niet wist was dat een verstoring in de energie enorme gezondheidsproblemen tot gevolg kan hebben. Als de persoonlijke leefomgeving verstoord is zie ik vaak dat meerdere mensen (thuis of op het werk) problemen hebben op fysiek of geestelijk vlak.
In veel gevallen stagneert dan ook het plezier, de groei en ontwikkeling, en dat is nou net waar het in het leven om draait.

De ervaring leert, dat door goed stralingsonderzoek en op de juiste manier van ontstoren een groot deel van de levenskwaliteit en gezondheid terug gewonnen kan worden. Precies hier ligt de kracht van Nieuw Bewust.

Hoe succesvol mijn werk ook is, wil ik op deze plaats duidelijk aangeven, dat ik geen arts vervangen kan en ook niet wil.
Bij alle ziektes en/of aandoeningen is het zinvol een arts te raadplegen.

Motto:
‘Nur die Liebe kann entscheiden,
ob wir schweigen oder reden müssen,
zuschauwen oder handeln…..”

Gerrtrud Steinitz-Metzler


Zie ook: dit doe ik