Ik ben heel blij dat ik de sprong met hem gewaagd heb

november 2017

M. - Particulier

Vier jaar geleden kreeg ik via familie de tip om contact op te nemen met Bertie Houwers. Op dat moment was ik al jaren ontzettend ziek. De reguliere gezondheidszorg kon niets vinden. Huisartsen schreven me slaappillen, maagzuurremmers en pijnstillers voor. Dat maakte het alleen maar erger.

Vervolgens kwam ik bij een alternatieve therapeut terecht. Die constateerde dat er veel mis was ‘ik kan niet begrijpen dat jij niet diep-depressief in je bed blijft liggen’. Alhoewel ik herkende wat hij als diagnose stelde, sloeg hij met de behandeling de plank finaal mis. Hij schreef grote hoeveelheden voedingssupplementen voor, met de verzekering dat dat absoluut geen kwaad kon. Ik werd van die behandeling zieker dan ooit tevoren.

Toen kwam Bertie in beeld. Ik was niet veel meer waard. Ik sliep amper en in huis kwam er zo ongeveer niets uit mijn handen. Ik had teveel pijn. Ik had de hoop ook min of meer opgegeven dat iemand zou kunnen inschatten wat er mis was, en dan vervolgens ook nog de juiste behandeling inzetten. Hoewel ik zeker wist dat ik het niet alleen zou redden, was ik ontzettend op mijn hoede.

Ik had al bijzondere verhalen over Bertie gehoord, maar vanaf het moment dat hij zijn Nieuw Bewust apparaat (expres) op de verkeerde plek in mijn woonkamer neerzette, had hij pas echt mijn aandacht. Het leek alsof ik een vuistslag in mijn maag kreeg, precies zoals hij voorspeld had.

Bertie was een verademing. Hij begreep ogenblikkelijk in welke situatie ik verkeerde. Hij las me niet als een soort professor de les (dat was kenmerkend voor mijn vorige therapeut), maar ging naast me staan. Legde me opties voor en liet me zelf beoordelen of ik dacht er iets mee te kunnen. Liet me dingen uittesten. Het enige waar hij heel vastbesloten in was, was dat het me vanaf dat moment twee jaar zou kosten om de allerergste crisis achter me te laten. Ik was gewend om af en toe na een kort succesje weer in een diep dal terecht te komen. Hij verzekerde me een continue stijgende lijn. Ik durfde hem op dat moment niet te geloven, maar hij kreeg wel gelijk.

Nu, vier jaar later is nog niet alles achter de rug. Maar ik durf wel te stellen dat ik heel blij ben dat ik de sprong met hem gewaagd heb.